Как да се разсъним бързо сутрин 

Няколко трика за бързо събуждане, които освен това са вкусни, полезни за кожата и здравословни.
Няколко трика за бързо събуждане, които освен това са вкусни, полезни за кожата и здравословни.

Как се събуждате сутрин зависи от това дали сте сова или чучулига, т. е. от ритъма ви на живот. Совите могат да стоят до късно вечер, но ранното ставане е истинско мъчение за тях. Чучулигите са ранобудни птички, които едва си удържат очите отворени още в 22 часа. Ако и вие сте сова, тези няколко реда ще ви помогнат да разберете как най-бързо да се разсънвате сутрин.

Кофеин 

Най-известният начин е кафето. То има своите привърженици и противници, но вкусната напитка е средство номер едно за идване на фокус в ранни зори. Ако не обичате кафе – заменете го с чаша ароматен чай по избор и резенче лимон.

Н2О

Водата е силно разсънващо средство. Наплискайте си лицето сутрин и всяка капчица сън ще изчезне, особено ако сте достатъчно смели да го направите със студена вода. Кожата ви също ще одобри тази процедура. Вземете си душ и сънят ще избяга от очите ви. Пиенето на чаша вода веднага след ставане се препоръчва от диетолозите за прочистване на организма.

Физкултура

Гимнастиката също помага много да влезете във форма рано сутринта. Една лека тренировка ще раздвижи кръвта ви и ще ви събуди окончателно. 

До, ре, ми...

Музиката е отлично средство за бързо разсънване сутрин. Потанцувайте пред огледалото под звуците на любимото си парче, докато се обличате и настроението ви ще се подобри значително.

Под завивките

Сутрешният секс също действа доста разсънващо. Ако не вярвате – пробвайте!

Вкусно 

Закусете с нещо леко и засищащо – плод, кисело мляко с мюсли, препечена филийка със сирене или сладко. Имате нужда от енергия, за да се разсъните и да влезете в ритъм.

Усмихнете се на себе си в огледалото и посрещнете предизвикателствата на деня с добро настроение още от сутринта.

© 2014, informiran.bg